Kada je krajem maja 2012. godine svetska javnost po prvi put zaigrala igru Dragon’s Dogma, odmah se moglo primetiti da režiser igre Hideaki Itsuno (koji je režirao kraj rada na igri Devil May Cry 2 posle odlaska Hidetaka Kamiya-e, kao i same legendarne nastavke DMC3 i DMC4) opet uspeo da napravi projekat koji se može opisati kao “kultni”. Godinu dana kasnije “Directors Cut” verzija igre stigla je na konzole sa čak 15 sati novog content-a, a tri godine kasnije ceo ovaj paket je najzad stigao i na PC. Sada, pet godine posle premijere originala, remaster igre Dragon’s Dogma Dark Arisen je skoro spreman za izlazak na novim konzolama.

Ova verzija sa sobom donosi poboljšanu grafiku, a možda još bitnije, sa ovim izdanjem korisnici PS4 i Xbox One će najzad dobiti pristup ovoj nesvakidašnje zanimljivoj akcionoj igri. Za sada je poznato da će ova verzija igre stići u prodaju u Japanu 5. oktobra (gde se planira i PC verzija), a ostatak sveta će dobiti igru “pre kraja jeseni“.

Dok se Capcom zanima sa reizdanjima Dragon’s Dogme (kao i održavanju MMO igre Dragon’s Dogma Online), Hideaki Itsuno već uveliko radi na njegovoj sledećoj igri. Za sada nije poznato da li je ona smeštena u univerzum Dragon’s Dogme, Devil May Cry-a ili je totalno originalni novi naslov u pitanju.