R6 Siege (EmuGlx review) je odmah nakon izlaska izbacio roadmap svojih planova za post launch. Ubisoft se bahato razbacivao informacijama o besplatnom sadržaju koji će izlaziti u toku životnog veka igre. Prvi od besplatnih DLC-ova je najavljen za januar i pre nekoliko dana je procurelo da će sadržati dva operativca iz Kanadskih specijalnih jedinica i jednu mapu. Danas smo dobili više informacija o njima kao i (leakovanu) potvrdu da će DLC nositi ime “Operation Black Ice”.

Besplatna mapa će imati scenario na zamrznutoj jahti dok će Buck i Frost će biti dva nova operatera.

Buck je ofanzivni operater čija je specijalizacija u tome što ima under-barrel shotgun na assault rifle, dakle ako ste voleli tu kombinaciju u drugim igrama i možda želite da jednostavnije rešavate close combat situacije.
Frost će biti prvi ženski defanzivni operater i njena specijalnost je u postavljanju mehaničkih zamki koje mogu onesposobiti neprijatelja.

Sve ove informacije uzmite sa malom dozom skepticizma jer još uvek nemamo zvaničnu potvrdu ovoga. Ako ništa drugo, po dosadašnjim leakovima vidimo da se Ubisoft trudi da R6 Siege održi što više u životu, iako je igra aktivna, ako ne i aktivnija nego na izlasku igre. Ukoliko niste do sada uskočili u najbolju taktičku multiplayer pucačinu u proteklih nekoliko godina, sada je pravi trenutak!