Prvi EA Sports-ov UFC naslov pojavio se 2014. godine i imao je poprilično dobar prolaz, kako kod gamera, tako i kod fanova MMA sporta, mada kao što smo tada napomenuli u opisu bilo je još mnogo prostora za usavršavanje. EA Sports preskočio je 2015. godinu ne objavivši ni jedan MMA naslov, da bi nam za 2016. pripremili što bolji nastavak u vidu UFC 2. Tradicija gostujućih legendi iz sveta drugih borilačkih sportova će se nastaviti i u ovom izdanju, tako da, poput legendarnog Bruce Lee-a, ove godine Mike Tyson po prvi put ulazi u oktagon, makar u video igri. Tyson će u igri biti predstavljen sa dve verzije, kao “Iron” Mike Tyson iz 80ih i kao “Legacy” Mike Tyson zasnovan na njegovom izgledu sa kraja karijere.

Pored Tysona i prethodno najavljeni legendarni borci Bas Rutten i Kazushi Sakuraba biće dostupni u igri od prvog dana, za sve koji nabave igru putem preordera, ali će postojati mogućnost i za ostale da ih otključaju kasnije iz same igre. Prošlo izdanje UFC-a ostalo je i zapamćeno po veoma čestim i besplatnim DLC dodacima, tako da je lepo videti da EA nije promenio politiku kada je ovaj naslov u pitanju. Ipak imajte na umu da je u prošloj igri za otključavanje Bruce Lee-a bilo potrebno preći kompletnu karijeru na pro težini ili većoj!

EA Sports UFC 2 izlazi u Americi 15. marta, u ostatku sveta 17. marta i biće dostupan samo na PlayStation 4 i Xbox One konzolama, cover igre deliće najveće trenutne zvezde UFC-a Conor McGregor i Ronda Rousey. Naravno očekuje vas i detaljna recenzija na EmuGlx-u.