Valve se najzad vraća u Half Life univerzum sa novom singleplayer igrom koja će opisati avanture Alyx Vance u periodu odmah pre dolaska Gordona Freeman-a u opsednuti City 17 u legendarnoj igri Half Life 2.

Ova punokrvna prequel avantura će biti u potpunosti fokusirana na VR platformu Steam VR koja će igračima omogućiti da se lično transportuju u City 17 i iskoriste prednosti VR gaminga da svojim rukama upravljaju sa interackijama sa svetom oko njih, uz rukama drže poznata HL oružja i opremu, i lično se sukobe sa invazijom vojske Combine-a i smrtonosnih bića iz dimenzije Xen.

Podsetimo se, Steam VR je softverska platforma koju je Valve lansirao da bi povezao sve PC VR hardverske sisteme u jedinstvenu celinu. Da bi ste zaigrali Half Life: Alyx, biće vam potreban PC VR sistem (kaciga i njeni tracking elementi) koji ima podršku za kontrolere koji prate položaj šaka u 3D prostoru. Preciznije, to zahvata Valve Index (trenutno najbolji, ali i najskuplji, VR sistem na PC-u), sve PC proizvode Oculus VR-a, sve HTC Vive headsetove, kao i Windows MR sistemi koje proizvode različiti proizvođači.

Half Life: Alyx stiže na Steam tokom marta 2020. godine, a novi pogled na igru će biti prikazan ovog decembra na The Game Awards 2019 ceremoniji.