Svi koji strpljivo čekaju PS4 naslov Dreams, u kome će igrači moći da kreiraju beskrajan broj veoma detaljnih igara, su ovih dana bili na ivici svojih sedišta jer je tim iz Media Mollecule-a redovno javljao da će prva beta itekako stići pre kraja ove godine! Nedavno smo saznali i prve detalje ovoj zatvorenoj beti koja će za početak obuhvatiti samo članove Media Molecule sajta koji su prijavili na njihov newsletter servis.

Evo svih za sada poznatih detalja iz Dreams bete:

  • Prvi beta test će biti zatvorenog karaktera, tj. pozivnice će uskoro biti poslate samo pretplatnicima Media Molecule newsletter servisa
  • Closed Beta traje od 19. decembra do 21. januara.
  • Javne prijave za otvorenu betu će početi 8. januara.
  • Prva beta je velika oko 4GB, neće podržavati PlayStation VR i PS+ neće biti potreban za online igranje.
  • Svi pozvani članovi bete će morati da potpišu kratak NDA ugovor u kojem se obavezaju da neće deliti snimke iz igre online.

Projekat Dreams je tokom poslednjih par godina narastao ne samo u ambiciozni gaming projekat, već i u veoma kompetentni game engine sa kojim će obični korisnici moći da na brz i lagan način naprave nove svetove, karaktere, povežu objekte sa logikom i naprave video igre u skoro kojem god žanru požele. Od platformera, trkačkih igara, FPS igara, tekstualnih avantura, i mnogo toga drug. Ovaj beta test će igračima dati prvu šansu da počnu da prave svoje lude kreacije (od kojih će svakako biti fan remake-ovi mnogobrojnih kultnih igara, i naravno Half Life 3 lol).

Datum izlaska pune verzije PlayStation 4 ekskluzivne igre Dreams i dalje nije poznat, al ona će skoro sigurno stići u prodaju pre kraja 2019. godine.