Arc System Works, zaslužan za 2D tabačine iz serijala Guilty Gear i BlazBlue, trenutno radi na Dragon Ball naslovu. Dragon Ball FighterZ je 2.5D tuča koja sledeće godine stiže na PlayStation 4, Xbox One i PC.

Jedan od ciljeva igara inspirisanih Dragon Ball franšizom je da što više izgledaju kao anime, ali to nikada nije bilo tako uspešno kao sada. Dragon Ball FighterZ izgleda baš kao da upravljate japanskom animiranom serijom. Pošto igru pravi Arc System Works, osim vizuelnog doživljaja možemo očekivati i da će gameplay biti na veoma visokom nivou. Mnogi su već ubeđeni da će ovo biti sledeći veliki naslov na takmičarskoj sceni borilačkih igara.

 

DragonBall FighterZ kombinuje koncepte drugih tabačina, a paralele sa Marvel vs. Capcom serijalom su neizbežne. Igrači formiraju tim od tri lika i kontrolišu jednog, dok u bilo kom trenutku mogu da ga zamene sa nekim od preostala dva. Prisutna je i mogućnost da se prizovu drugi likovi kako bi zajedno izveli “Assist” poteze, zajedničke napade i komboe sa sva tri izabrana lika.

U novom broju Jump časopisa potvrđeni su Super Saiyan Blue Goku, Super Saiyan Blue Vegeta, Android 16 i Android 18. Android 17 će imati kombo napad sa Androidom 18, ali nije poznato da li će i on biti igriv.

Ovaj naslov će imati i “What If” mod, u kome će Android 16 oživeti i napasti Gokua i družinu. Potvrđen je i online 3-na-3 party match mod, gde će igrači praviti grupe od tri člana i sukobljavati se sa drugim igračima.

Dragon Ball FighterZ očekujemo početkom sledeće godine. Do tada, možete pogledati i prvi klip u kome igrač postiže kombo sa 127 udaraca.