Naughty Dog je studio koji traje već više od tri decenije, a njihova istorija često je predstavljana poslednjih godina. Ipak, momenat koji se izdvaja kao jedan od najturbulentnijih je početak rada na njihovoj prvoj PlayStation 3 igri.

Studio koji se proslavio igrama za prethodne PlayStation generacije (po četiri Crash Bandicoot i Jak and Dexter naslova), Naughy Dog prelazi na nešto daleko realističnije. Krenuli su u realizaciju svoje dugogodošnje želje, igru koja će dočarati akciju i spektakl nalik onom iz Indina Jones filmova. Ovo je zahtevalo potpuno novi engine, rešavanje mnogobrojnih pitanja vezanih za prezentaciju likova, okruženja i tok igre, ali i promenjen pristup prema izradi video igara.

Do sada smo imali prilike da se upoznamo sa ranim razvojem igre Uncharted. Sada su dostupne i originalne koncept slike i početni testovi, korišćeni u kasnijim fazama produkcije. Uncharted smo imali priliku da odigramo krajem 2007. godine. Više detalja možete pogledati ovde.

Uncharted serijal je i danas vrlo aktuelan. U sledećih 6 meseci stižu nam dva odvojena PlayStation 4 izdanja: Uncharted: The Nathan Drake Collection, reizdanje originalne Uncharted trilogije, sjajno modernizovano i prilagođeno mogućnostima PS4 konzole; i Uncharted 4: A Thief’s End, nova, i sudeći po najavama, poslednja avantura Nathan Drake-a.