Engleski studio Ninja Theory, koji je tokom svoje karijere uspevao da im svaka igra bude bolja od prethodne, je pre 2 godine posvetio veoma mali deo svog tima na novom indie projektu Hellblade sa kojim su hteli da vide da li minimalni broj veoma talentovanih developerea može napraviti igru koja po svemu podseća na punokrvni AAA naslov (oni su nazvali ovaj koncept “AAA Indie”). Hellblade tim je tokom svog razvoja održavao odličnu konekciju sa javnošću, redovno objavljuvajući video snimke i blog postove u kojima su opisali detalje pravljenja veoma ambiciozne akcione igre sa pogledom iz trećeg lica, probleme na koje su nailazili, korišćenje naprednih Novosadskih tehnologija koji su učinili njihovu igru zaista vizuelno impreisvnom, i čak njihove pokušaje da pomere granice tehnologije sa totalno novim rešenjima (među kojima se izdvaja napredni sistem snimanja glumaca u studiju, čija animacija pokreta tela i lica se direktno šalje u sam engine igre).

Najnoviji pogled na razvoj ove igre je upravo stigao na YouTube, i tu možemo videti na koji način je tim pokušao da u igri dočara efekte psihoze i izmišljenih glasova koje glavni karakter igre Senua čuje u svojoj glavi. Ako ste zainteresovani da vidite pun tok razvoja ove igre, preporučujemo vam da posetite YouTube kanal studija Ninja Theory.

Hellblade: Senua’s Sacrifice će stići na PC i PS4 sistemime sledeće godine, ali tačan datum početka prodaje i dalje nije poznat.