Pre više od dve godine, na stranicama EmuGlx-a ste mogli pročitati našu recenziju indie igre Bound u kojoj smo rekli da je ova igra “dirljivo narativno iskustvo, estetski melem za oči u današnjem svetu sivih i smeđih igara, kao i kompetentan naslov u platformer žanru, i to ga čini preporučljivim svakom tipu igrača“. Zbog ovakve tople domaće peporuke i odličnog uspeha koji je ova igra ostvarila i kod kritike i fanova širom sveta, odmah nas je zainteresovala i PlayStation VR verzija koja se pojavila u prodaji nedugo posle premijere ovog VR hardvera.

VR verzija dramatično menja stvari vizuelno, direktno vas ubacuje u igru i daje vam šansu da se “lično uverite” u arhitektonski spektakl koji ova igre veoma uspešno promoviše. Prva stvar koju ćete primetiti je naravno, kako VR prikaz slike sa svojim savršenim 3D pozicioniranjem svih objekata, veoma uspešno opisuje prave veličine građevina i okruženja oko vas. Balerina sa kojom lako upravljate će se redovno kretati pored veoma impresivnih građevina, a pulsirajuća pozadina će vam često skretati pažnju i naterati vas da se divite okruženju u kojem se nalazite.

Pošto je ovo igra u kojoj igrač može slobodno da pokreće kameru oko glavnog lika, što nije česta pojava u sferi VR igara, Bound nudi nekoliko slajdera za kontrolu VR prikaza i smanjenje mučnine kod igrača. Tradicionalno kao i u mnogim drugim VR igrama, po prvom porketanju sva ova pomagala su uključena, dajući vam veoma bezbedan ali i dalje lak način da upravljate svojim likom i istražujete svoje okruženje (kamera se nikad neće sama kretati, nego se pritiscima desne pečurke kontroliše njen sledeći fiksirani ugao i udaljenost od balerine).

Zbog svoje impresivne vizuelne komponente, lakoće igranja i veoma male šanse da ćete osetiti mučninu, Bound predstavlja odličnu igru za novajlije u svetu PlayStation VR softvera. Ako vas VR ne natera da se udubite u ovu fenomenalno realizovanu logičko-platformer igru, verujemo da ništa neće.