Sudbina igre DriveClub i talentovanog tima Evolution Studios nije bila baš srećna. Posle katastrofalne premijere igre Motostorm Apocalypse odmah posle ogromnog Japanskog zemljotresa 2011. godine i veoma javnih (i bolnih) odlaganja igre DriveClub, ova na kraju ipak veoma dobra arkadna (simcade) vožnja nije uspela da postane hit kakav je Sony očekivao. Iako je ta igra sa softverskim zakrpama i veoma dobrim premium i besplatnim DLC-ovima i ekspanzijama (Bikes i DriveClub VR) uspela da dođe na konzole od preko 10 miliona igrača, većina kupaca igre ju je uzela godinama kasnije po ogromnim popustima na PSN radnji.

Kao i sa mnogim drugim starim igrama kojima se online populacija spustila na veoma niske nivoe, Sony je upravo najavio da će krajem marta 2020. godine ugasiti online servere za DriveClub. Ali to nije sve. DriveClub će takođe tokom ovog leta biti i sklonjen sa prodaje na PSN radnji. Krajem avgusta nove kupovine više neće biti moguće i za bazičnu igru i sve njene dodatke, ali stari vlasnici će naravno i dalje imati mogućnost da kada god to požele skinu svoju igru sa PSN servisa u budućnosti.

Tužna tradicija gašenja online servera za stare igre je opšteprisutna kod mnogih velikih izdavača video igara, developera i gaming franšiza, ali totalno uklanjanje iz prodaje je prisutno samo kod onih igara koje imaju specifične ugovore potpisane oko eksternih licenci (najčešće licenci za muzičke numere). Dve najpoznatije franšize koje su bile ugrožena svojim muzičkim numerama su bili GTA i Metal Gear Solid. Dok je Rockar bio voljan da uloži pare da izbaci sve problematične pesme kojima su istekli ugovori iz par svojih igara (na primer GTA 4) i zameni tih totalno novim pesmama, Konami je imao totalno drukčiji pristup ka PlayStation 1 Metal Gear Solid igri koja je bila tužena da je nelegalno iskopiraala jednu pesmu. Oni su ostavili igru kakva jeste, ali su je maltene uklonili iz digitalne prodaje i nisu je nudili kao deo u mnogobrojnim budućim MGS kolekcijama (kada su izdavani remasteri, tokom slavljenja 20. godišnjice franšize, i sl).

Ako ste fan veoma solidne DriveClub igre imate još godinu dana da uživate u njenom multiplayeru (svi offline modovi će naravno raditi normalno zauvek), a ako ste zainteresovani da je kupite pre nego što bude sklonjena iz prodaje, učinite to pre 31. avgusta!