Posle završetka ovogodišnjih E3 i Gamescom online prezentacija, mnogi igrači širom sveta su pomislili da će PlayStation totalno preskočiti ovo leto i ostaviti najave svojih velikih igara za neki drugi period. Na svu sreću, PlayStation nas je upravo iznenadio sa najavom prezentacije u kojoj će prikazati svoje planove za velike igre koje su trenutno u izradnji u njihovim velikim internim studijima.

PlayStation Showcase će sudeći po prvoj najavi trajati oko 40 minuta i u sebi će imati igra koje će izaći ne samo ove već i sledeće godine. Očekuju se naslovi od internih PlayStation timova, igre koje PlayStation finansira kod nezavisnih timova, kao i par ambicioznih indie igara. Fanovi VR igara će morati ipak da sačekaju jer Sony i dalje ne želi da krene u punu promociju njihovog novog PlayStation VR naslednika za kojeg se sada tek razvijaju mnogi VR naslovi.

PlayStation Showcase 2021 će biti održan sledećeg četvrtka 9. septembra u 22 sata po našem vremenu. Direktan prenos će biti dostupan na PlayStation-ovim oficijelnim YouTube i Twitch kanalima.