Kao što smo najavili pre par nedelja, Sony-jev online servis za streaming video igara PlayStation Now je upravo stigao i na PC platformu na području Velike Britanije gde su i locirani serveri gde se igre renderuju i šalju preko Interneta do samih korisnika. Pristup PlayStation Now servisu je do sada bio ograničen na korisnike koji poseduju PS3, PS4 i Vita konzole, kao i kompatibilne Smart televizore sa PSNow aplikacijama (uglavnom Bravije i noviji Samsung televizori), ali sada svako ko ima PC sa poprilično skromnim komponentama i Internet brzinu od minimum 5 megabita može na svojim ekranima zaigrati mnoge PS3 naslove.

PC korisnici mogu da streamuju neke od 400 ponuđenih igara samo ako na svoj PC ili Mac nakače DualShock 4 kontroler, a da bi taj posao učinili lakšim Sony je u prodaju po prvi put pustio svoj oficijelni Bluetooth stick koji omogućava da se na PC-u iskoriste sve mogućnosti DS4 gamepada u PSNow i Remote Play aplikacijama u bežičnom modu, uključujuči i podršku za touchpad i prijenos zvuka do 3.5mm porta na gamepadu. Cena ovog USB stick-a je 25 evra, i podržava rad sa samo jednim bežičnim gamepadom.

PlayStation Now servis trenutno u sebi ima preko 400 PS3 igara kojima se može pristupiti ili preko besplatnog trial testa koji traje par dana, ili preko mesečne pretplate čime se otvara pristup kompletnom katalogu. Među najboljim igrama sa ovog servisa koje nikad nisu ranije bile moguće da se igraju na PC-u mi bi smo svakako izdvojili naslove kao što su Uncharted 2, The Last of Us, Siren: Blood Curse, Journey, Asura’s Wrath i God of War III.

Ako Sony nastavi da širi katalog PSNow igara, u narednim godinama bi mogli doći do situacije da svako ko ima bilo koju konzolu, PC, telefon ili tablet može lako da pristupi stotinama igara sa prve tri PlayStation konzole!

Nažalost, kvalitet igranja preko streaming servisa ponajviše zavisi od udaljenosti korisnika od samih servera, što znači da korisnici sa naših prostora neće imati baš savršen lag jer će informacije konstantno putovati stotinama kilometara sve do severne Evrope i nazad.