PlayStation nastavlja da raste.

Posle nedavne kupovine studija Nixxes Software specijalizovanog za portovanje konzolnih naslova na PC, arkadnih genija u Housemarque-u, i saradnji sa novo-oformljenim timovima Firewalk Studios (koji rade na nepoznatoj MP igri) i Jade Reymond studijom Haven (koji će naravno praviti open world akcionu avanturu), PlayStation studios je postao bogatiji za još jednan iskusni tim.

Firesprite je nastao 2012. godine posle gašenja PlayStation Liverpool Studios-a (ex-Psygnosis, koji su radili na legendarnim Wipeout igrama) i dom je preko 250 developera koji su odavno ostvarali značaju saradnju sa PlayStation timovima. Oni su u prethodnih par godina dali pomoć timu Asobi na dve PlayRoom igre, a i nedavno su izdali svoju prvu PlayStation VR igru Persistence VR koja je igračima prikazala odličnu horor roguelike atmosferu unutar svemirskog postrojenja prepunog opasnosti.

Pre ove kupovine, studio Firesprite je javno tražio da zaposli developere koji bi radili na njihova dva velika projekta – ambicioznoj multiplayer igri i singleplayer horor akcionoj avanturi. Sudbina ovih naslova nije poznata.