Početak meseca decembra je u zadnjih par godina doživeo impresivnu transformaciju, postajući doba godine kada studiji za razvoj i izdavači video igara ostavljaju neke od svojih marketinških najava za prezentacije kao što su The Game Awards koji će biti emitovan sutra ujutro rano po našem vremenu kao i PlayStation Experience 2016 koji će biti održan ovoga vikenda u Los Angelesu.

PlayStation Experience ove godine slavi 3 godine svog postojanja, a hiljade fanova PlayStation brenda i igara će se okupiti ne samo da bi našli zabavu na konvenciji gde će biti igrivo više od 100 PS4 i Vita igara, već i da vide novine na ceremoniji otvaranja gde Sony i njihovi partneri spremaju najave svojih totalno novih projekata. Pre dve godine na ovoj prezentaciji smo videli prvi gameplay od Uncharted 4 igre, a legendarni troll master Shinji Hashimoto je najavio dolazak stare PC verzije Final Fantasy VII na PS4 što je slomilo srca mnogim fanovima ove franšize (ali ih i pripremilo za jaču dozu radovanja kada je Final Fantasy VII Remake bio najavljen pola godine kasnije na E3 2015). A prošle godine ceremonija otvaranja na PSX-u imala je još više dobrih najava između kojih izdavajamo Ni No Kuni 2, Ace Combat 7 i prvi gameplay iz FFVII Remake-a.

Ovogodišnji raspored video prenosa sa PlayStation Experience konvencije:

Subota 3. decembar

  • 19:00 – Ceremonija otvaranja “PlayStation Showcase
  • 21:00 – Pretentacija nove nenajavljene igre
  • 22:00 – Death Stranding prezentacija sa Hideo Kojimom i gostima
  • 23:00 – Pretentacija još jedne nove nenajavljene igre

Nedelja 4. decembar

  • 19:00 – Horizon: Zero Dawn pretentacija
  • 21:00 – Uživo snimanje podcasta Kinda Funny: PS I Love You XOXO sa mnogim gostima iz PlayStation sveta
  • 23:00 – Pretentacija o optimizaciji igara za igrače sa invaliditetom

Turniri:

Prenos ceremonije otvaranja PSX 2016 konvencije će moći da se prati na oficijelnim YouTube, Twitch i Facebook Live Video kanalima PlayStation-a, a redakcija EmuGlx-a vas sve poziva da se još jednom  tradicionalno okupimo na našem oficijelnom IRC kanalu gde zajedno možemo ispratiti najave novih video igara.