Pre malo više od mesec dana su nam Insomniac Games i Nixxes Software javili da će PC port popularne akcione platforming igre Ratchet & Clank: Rift Apart u sebi sadržati sve tehničke karakteristike na koje su PC igrači navikli, a sada imamo i tačne podatke kakav hardver će biti potreban da pokrene ovu ambicioznu PlayStation igru.

Na veliko iznenađenje PC publike, ovaj naslov koji je odlično promovisao prisustvo brzog SSD hard diska u PS5 ipak neće totalno zahtevati prisustvo SSD hardvera da bi se igrao na PC-u. SSD je itekako preporučen, ali igrači sa najslabijim konfiguracijama će navodno ipak moći da odigraju ovaj naslov bez potrebe da otvore svoj novčanik za brži SSD. Ali oni koji imaju jače konfiguracije će itekako moći da usposle svoj gaming hardver da prikažu igru na odličan način uz pomoć novih dodatih RayTracing elemenata kao i novog sistema GPU dekompresije tekstura koje donosi do sada neviđena tehnologija DirectStorage 1.2.

Nixxes je za PlayStation portovao tri uspešne PC igre Horizon Zero Dawn Complete Edition, Marvel’s Spider-Man Remastered i Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, tako da i se i ovde nadamo odličnom PC portu koji će biti podržan dugi period sa dodatnim zakršpama ako one budu potrebne.