Kada je Capcom šokirao javnost tokom E3 2016 sajma, najavom totalno nove Resident Evil 7 igre (koja će ni manje ni više biti totalno kompaktibilna sa PlayStation VR sistemom!), mnogi igrači širom sveta su burno reagovali na novi način izvođenja kretanja u prvom licu. Capcom je objasnio ovaj potez njihovom željom da učine ovu franšizu još zanimljivijom i punom novih vrsta iznenađenja, kao što je prelaz sa fiksnih kamera na TPS okruženje omogućio kada je režiser Shinji Mikami uspeo da uradi svojim remek delom Resident Evil 4.

Ali čak i kada se prihvati novi način igranja Resident Evil-a, ono što je Capcom do sada prikazao od igre nije baš podsećalo na stare naslove prepune zombija. Svi novi snimci (prequel demo i “Chapter 0” od pune igre) su prikazivali usamljenog protagonistu koji istražuje napuštene kuće bez ijednog zombija, naoružanja, i dešavanja koja bi nas podsetila na starije naslove iz franšize. Na svu sreću američka organizacija za regulaciju sadržaja video igara, ESRB, je otkrila mnogo više detalja o ovome, dajući nam po prvi put detaljan opis i akcije koja će biti prisutna u ovoj igri, koja od njih dobija “M” rejting, činivši je podobnom samo za one igrače koji imaju 18 ili više godina.

ESRB opisuje da je Resident Evil 7 “survival-horor igra u kojoj igrači preuzimaju ulogu Ethan-a, čoveka koji traži svoju nestalu ženu u napuštenoj palati“. Opis rejtinga takođe spominje samo izvođenje igre i način borbenih interakcija – “koristeći perspektivu iz prvog lica, igrači će moći istraživati okolinu i koristiti pištolje, sačmarke, plamenobacače, eksplozive i motorne testere da bi ubijali mutantna bića. Borba je propraćena realističnim zvukovima naoružanja, vrištanja, bola, i prenaglašenih efekata prskanja krvi. Znači i pored relatovno mirnih prvih demoa, u punoj igri možemo očekivati akciju zbog koje je RE serijal postao tako popularan. Pun ESRB opis možete pročitati ovde.

Pored ovog rejting opisa koji nam je po prvi put dao i sinopsis same igre, glumac Matt Mercer koji je pozajmio svoj glas Leon S. Kennedy-u (RE2, RE3, RE4, RE6, RE: Revelations 2) je u intervjuu sa novinarima rekao da Capcom sa Resident Evil 7 igrom želi da pojača kvalitet same priče i horora, ali da nisu zainteresovani da ubace starije likove. Cilj im je da ojačaju temelje koje su zasnovale početne RE igre i da naprave kvalitetnu originalnu priču koja je smeštena u doba nakon osrednje ocenjene RE6 igre.

Resident Evil 7 stiže u prodaju već krajem ovog januara na PC, PlayStation 4 i Xbox One platformama, a kao što smo već napomenuli, biće i potpuno igriva od početka do kraja unutar PlayStation VR sistema.