Kada smo pre dve godine zaigrali originalni The Surge, susreli smo se sa igrom koja nas je iznenadila i daleko nadmašila prvu Souls-like video igru (Lords of the Fallen) koju je Deck13 Interactive izdao 2014. godine.

Nastavak Surge-a će nam omogućiti da iskoračimo van industrijskih zona korporacije Creo koja je izazvala totalnu apokalipsu sa virusom koji je preuzeo kontrolu nad mehanizmima ugrađenih u telima nebrojeno mnogo ljudi. Prvi pogled na ovu novu igru nam obećava  zanimljiva nova okruženja i dinamičnije likove, a nadamo se da će i poboljšani gameplay uspeti da privuče pažnju miliona ljubitelja Souls igara koji i dalje traže nove izazove.

Ono što je tim do sada najavio jeste da će nivoi biti mnogo više vertikalniji, ubačen je totalno novi sistem blokiranja (igrač će morati ne samo da pritisne blok dugme, već i da sa desnom analognom pečurkom namesti štit da odbrani specifični deo svog tela), poboljšane mogućnosti letećeg drona koji vas prati, i novi načini otključavanja prečica u velikim nivoma (istraživanjem, opremom ili razgovorima sa NPC likovima),

The Surge 2 nema tačan datum prodaje, ali za sada je planirano da stigne u radnje pre kraja ove godine na PC, PS4 i Xbox One sistemima.