Studio Platinum Games je oko sebe izgradio takvu reputaciju da zaista svaki njihov novi projekat ima šansu da bude odličan, ali kada u prodaju spremaju da izdaju igru koju direktno pravi grupa ljudi koja je radila na Bayonetta igrama, e onda se očekivanja igračke zajednice dižu na potpuno drugi nivo. NieR: Automata je nastavak kultnog Square Enix-ovog JRPG-a iz 2010. godine, ali naravno Platinum Games je bazirao svoj nastavak na ludoj akciji, brzom gameplay-u i dubokom sistemu upravljanju poteza glavnog lika. Sudeći po prvim snimcima igre, ovo će biti akciona RPG igra vredna čekanja!

Priča je smeštena u dalekoj budućnosti gde je invazija vanzemaljskih robota uspela da protera čovečanstvo sa Zemlje. Uspevši da nađu dom na Mesecu, ljudski rod na površinu svoje rodne planete šalju specijalne robote kojima upravljaju napredni AI sistemi koji mogu emulirati ljudske misli, ali ne i emocije.

NieR: Automata stiže u prodaju 23. februara 2017 godine eksluzivno samo na PlayStation 4 platformi. Podsećamo se i našeg interviewa sa developerima na ovogodišnjem sajmu Gamescom.