Sa svakom novom godinom ljubitelji retro igara sa konzola koji su tokom 80-tih i 90-tih godina bili deca su sada sve stariji i stariji, a nostalgija ka konzolama iz njihovog vremena sve više i više raste. Ova nostalgija na svakih par godina dovodi do rasta retro ponude video igara, ponekad preko raznoraznih digitalnih servisa za prodaju igara a ponekad i preko novog hardvera. Krajem ove godine dva veoma zanimljive retro-konzolice će  se pojaviti u prodaji po veoma primamljivim cenama, dajući šansu  starim igračima ali i novim generacijama da zaigraju neke od najvećih hitova ranih godina video igara.

Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System je minijaturni NES koji dolazi sa jednim žičanim gamepadom i trideset preinstaliranih hit igara (Super Mario Bros 1 i 3, The Legend of Zelda, Donkey Kong, Metroid, Final Fantasy, Castlevania 1 i 2, Ninja Gaiden, Ghosts’n Goblins i drugi)  po ceni od samo 60 dolara. Slot za NES ketridže nije prisutan, a sistem kreće u prodaju sredinom novembra.

Micro Genesis

Ako ste više raspoloženi da odigrate hitove iz ere 16-bitnih igara, SEGA  i ATGames spremaju veliku retro poslasticu za sve fanove Genesis-a (Sega Mega Drive 2 na našim prostorima) povodom proslave 25. godina od premijere prve Sonic igre. Sega Mega Drive Classic Game Console će po ceni od 60€ doći sa 2 bežična gamepada, slotom za ketridže i internom memorijom na kojoj će se nalaziti čak 80 igara. Verzija ove mikro konzole je već nekoliko godina bila na tržištu, ali ovogodišnje reizdanje će dolaziti i sa sve tri Mortal Kombat igre! Od ostalih igara koje su u internoj memoriji moramo pohvaliti prisustvo naslova kao što su sva tri Golden Axe-a, sva tri Streets of Rage-a, oba Vectorman-a i Comix Zone.

EmuGlx će nastaviti da vas obevaštava o sličnim retro projektima.