Danganronpa V3: Killing Harmony (PS4, Vita, 12. januar)

Zapadna igračka javnost decenijama nije bila puno zainteresovana za japanski “vizual novel” žanr avantura, ali sve se to počelo da se menja sa rastom popularnosti franšiza Zero Escape i Danganropa (serijal o kome smo pisali ranije). Fanovi ovog žanra će imati čemu da se raduju na samom početku 2017. godine sa dolaskom igre Danganronpa V3: Killing Harmony u kojoj će družina srednjoškolaca ponovo naći u borbi do smrti.danganronpav3_blacklogo

Gravity Rush 2  (PS4, 20. januar)

PlayStation Vita nije imala puno eksluziva koje je napravio sam Sony, i još manje hitova, ali tim koji je napravio originalni Gravity Rush (koji je nedavno stigao i na PS4 u formi odličnog remastera) je definitivno smatrao da nisu ispunili svoj pun potencijal. Zbog toga su na novoj Sony platformi napavili nastavak koji će po svemu sudeći ispričati mnogo ambiciozniju priču koju jedva čekamo da odigramo. 

gravity-rush-2

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue (PS4, 24. januar)

Kada se Tetsuya Nomura posveti nečemu, on zaista zna da pretera. Posle izdavanja Kingdom Hearts HD 2.5 Remix remastera, on i Square Enix trenutno završavaju rad na remasteru stare  Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance igre, ali u paketu će se takođe naći i dva nova dodatka – video sekvenca “Kingdom Hearts χ Back Cover” i nova igra “Kingdom Hearts 0.2: Birth by Sleep – A Fragmentary Passage”. Sve je to priprema za Kingdom Hearts 3 koji nas očekuje… ko zna kad.

kingdom-hearts-2-8-2

Resident Evil 7: Biohazard (PS4, Xbox One, PC, PSVR, 24. januar)

Capcom se vraća u žanr horora sa velikim stilom – kompletnom promenom forme i izgleda legendarne Resident Evil franšuze. Kao što je  Shinji Mikami prebacio Resident Evil 4 u žanr pucačina iz trećeg lica napravivši ujedno jednu od naboljih igara svih vremena, režiser Koshi Nakanishi planira da sa novom igrom vrati jezu, horor i zagonetke nazad u franšizu koja je postsala previše vezana za akciju. Resident Evil 7 thumb1

Tales of Berseria (PS4, PC, 24. januar)

Iako su japanski igrači već od leta imali mogućnost da zaigraju šesnaestu igru iz JRPG serijala Tales, fanovi sa zapada će tek ovog januara moći da se udube u dugo čekanu igru Tales of Berseria koja sa sobom donosi totalno novi gameplay sistem. 

tales-of-berseria-screenshot

Yakuza 0 (PS4, 24. januar)

Posle skoro dve godine, fanovi Yakuza franšize sa zapada će najzad ovog januara dobiti mogućnost da odigraju prquel igru u kojoj će moći preživeti avanture mladih japanskih gangstera Kazuma Kiryu-a i Goro Majima-e. Posle Yakuze 0, fanovi ove franšuze sa zapada će morati da sačekaju sve do rane 2018. godine da bi mogli da odigraju Yakuzu 6 koja je nedavno stigla u prodaju u Japanu. Al bolje ikad nego nikad.

yakuza0