Posle lošeg predstavljanja Wii U konzole (koja je postala najgore prodavana Nintendo konzola svih vremena), Nintendo je odlučio da prezentaciju naslednika 3DS konzole odradi na totalno drukčiji način. Nintendo Switch je inicijelno predstavljen preko veoma kratkog video snimka sa kojim je ova hibridna konzola predstavljena kao veoma sposobna konzolica koja ima ne samo dosta moderniji hardver od onoga koji smo naučili da dobijamo od Nintenda, već i standardni set kontrola na koji su igrači danas veoma navikli kao i zanimljivu hibridnu funckionalnost u kojoj se ova prenosna konzola može koristiti i u kućnim uslovima na običnim televizorima. Po svemu tada prikazanom, Nintendo Switch je uspeo da se pozicionira kao moderna konzola koja je vredna pažnje, ali i dalje sa dosta detalja koji nam nisu poznati.

Ovi detalji će najzad biti otkriveni javnosti 13. januara u 5 ujutro po našem vremenu kada će na YouTube kanalu Nintenda biti emitovana nova epizoda Nintendo Direct prezentacije koja će potpuno biti posvećena Switch konzoli. Tada se očekuje potvrda datuma prodaje konzole, njena cena, kao i spisak igara koje će biti prisutne prvog  dana prodaje kao i u nedeljama posle premijere.

Redakcija EmuGlx-a poziva sve zainteresovane ranoranilace da nam se pridruže našem oficijelnom chatu kojeg redovno posećujemo kada god se na Internetu održavaju bitne prezentacije vezane za igrački hardver i sofver.