Nintendo je potvrdio da su ostvarili saradnju sa holivudskim studijom Sony Pictures oko pravljenja bioskopskog filma zasnovanog na avanturama Link-a i Zelde iz popularnog serijala video igara The Legend of Zelda.

Ova popularna franšiza je tokom zadnje 4 decenije dobila oko 20 centralnih naslova i širok spektar spinoff-ova smeštenih u raznim verzijama svetova gde se mlađani Link bori za spas srenjovekovnog kraljevstva Hyrule. Zbog ovako raznovrsnih priča viđenih u Zelda igrama, sada nije moguće pretpostaviti koju ćemo avanturu videti u filmskoj adaptaciji igre mada za očekivati je da će Nintendo smisliti potpuno originalnu priču koja će zadovoljiti i ljubitelje video igara i potpune novajlije koji se po prvi put sreću sa ovom gaming franšizom.

Što se detalja oko filma tiče, za sada je poznato samo da će Nintendo i Sony oboje finansirati ovaj skup projekat, film neće biti animiran nego će uposliti prave glumce ispred kamera, a režiser će biti Wes Ball koji je poznat po svoja tri filma iz Maze Runner franšize kao i filmom “Kingdom of the Planet of the Apes” koji će stići u bioskope na proleće sledeće godine.