Danas je na proslavi desetogodišnjice franšize NieR odjeknula vest da Square Enix sprema dugo čekani port originalne igre koja je pre jednu deceniju oduševila fanove ali je nažalost bila veoma slabo prodata zbog prisustva ogromne konkurencije na tržištu (izašla je odmah posle Final Fantasy XIII).

Stari NieR je u prodaju 2010. godine stigao u dve verzije sa različitim glavnim likovima koji su bili dizajnirani da zadovolje zapadno i japansko tržište. U japanskoj verziji igre (Nier Replicant) glavni lik je bio tinejdžer koji je u apokaliptičnoj budućnosti pokušavao da spasi sestru, dok je u zapadnoj verziji igre (NieR Gestalt) glavni lik bio otac koji je spašavao ćerku. Posle razočaravajuće prodaje cela franšiza je bila stavljena na led, sve do 2017. godine kada je NieR Automata uspela da ostvari veliku planetarnu popularnost, prodavši se do sada u čak 4 i po miliona primeraka.

Nova verzija NieR Replicant-a će biti napravljena uz pomoć studija Toylogic koji neće igri dati pun “remaster” upgrade, već će to biti ambiciozni port koji će dodati samo ono što bude potrebno. Od dodataka tu će biti nova glasovna gluma, poboljšana muzika, kao i dolazak novih sporednih likova.  Pored ove igre, Square Enix je takođe potvrdio da će uz pomoć studija Applibot napraviti mobilnu igru NieR Re[in]carnation za iOS i Android.

NieR Replicant ver.1.22474487139 je najavljen za PC, Xbox One i PlayStation 4, ali tačan datum izlaska za sada nije poznat.