2K je objavio da je NBA 2k16, poslednja verzija najprodavanijeg NBA serijala igara, postavio novi rekord u prodaji, sa preko 4 miliona prodatih primeraka širom sveta u prvoj nedelji od izdavanja. Fanovi NBA kupuju ovaj naslov brže i u većim količinama nego ikada ranije! Mediji su takođe ishvalili ovaj naslov, do te mere da ga je poznati sportski portal Sporting News proglasio “Najimpresivnijom sportskom igrom ikada napravljenom”. Interesantan je podatak i da je broj digitalnih kupovina ovog naslova udvostručen, dok je broj održanih online utakmica skoro utrostručen u odnosu na prošlogodišnju verziju.

“Naš cilj bio je jednostavan, da učinimo NBA 2k16 najpristupačnijim ali i autentičnim iskustvom” izjavio je Greg Thomas, predsednik Visual Conceptsa. “Razvojni tim je pokazao neviđenu posvećenost u rekreiranju svakog detalja ovog sporta bilo na ili izvan terena, što je upravo razlog iza ovog ranog uspeha.”

NBA 2K16 je u prvom planu istakato skroz novo MyCAREER iskustvo nazvano ‘Livin’ Da Dream’, čiji scenario je napisao i režirao poznati autor filmova Spike Lee. NBA 2k16 pojavio se u prodaji i kod nas 29. septembra za PlayStation 4, Xbox One kao i za stare konzole i PC. Ipak za najbolje iskustvo preporučujemo next gen verziju na konzolama, a za kompletan opis igre ostanite uz EmuGlx.