Ostalo je još maltene godinu dana do premijere naslednika veoma popularne PlayStation 4 konzole, što znači da se u mnogim studijima za razvoj zabavnog sofvera odavno prave nove igre koje će pokušati odmah na premijeri da iskoriste maksimum snage koji će doneti odlični Zen 2 procesor, grafički čip zasnovan na novoj RDNA arhitekturi od AMD-a i napredni SSD za brzo učitavnja podataka igara. A da bi se ovaj posao mogao uraditi valjano, developeri već sada moraju imati kod sebe hardver sličan onome koji će sami korisnici moći da kupe u radnjama.

PlayStation 5 devkit izgleda kao što su i online predviđanja opisivala, veliko kućište sa otvorenim stranicama i velikim “V” izrezom u sredini koje poboljšava hlađenje ako se više ovakvih devkit mašina stave jednu na drugu.

Finalni izgled same PS5 konzole za sada nije poznat, ali za očekivati je da ona neće izgledati kao ovaj devkit. Konzolne devkit mašine su često velike i drukčije dizajnirane od “consumer” hardvera. U pozadini ove slike možete videti PS4 i PS4 Pro devkitove koji dolaze u mnogo dručijim kućištima nego konzole koje imate pored vašeg TV-a.

PlayStation 5 je najavljen da stiže u prodaju krajem 2020. godine, a Sony još uvek nije javno predstavio ovu konzolu, njen dizajn, softver, OS mogućnosti, cenu i tačan datum početka prodaje.