Inti Creates, japanska kompanija sačinjena od nekadašnjeg Capcom osoblja, ovog vikenda na Bitsummitu u Kjotu najavila je dve nove igre za Nintendo Switch. U pitanju su Mighty Gunvolt Burst i Azure Striker Gunvolt: Striker Pack.

Mighty Gunvolt Burst je nastavak 2D akcione igre Mighty Gunvolt koja je izašla 2014. godine. Kako Inti Creates kažu, uživali su u pravljenju originala i pošto su završili sa projektom Mighty No. 9, želeli su da još jednom sa svetom podele avanture Gunvolta iz Azure Striker Gunvolt 2 i Becka iz spomenutog Mighty No. 9. Očekuju se mnoga poboljšanja uključujući detaljni sistem opremljivanja lika kao i grafički stil koji će vratiti igrače u zlatno doba 2D akcionih igara. Prisutna je podrška za HD vibraciju pa će vam biti vrlo jasno kada ste se približili nekom sumnjivom delu sa skrivenim predmetima. Mighty Gunvolt Burst izlazi za Switch 15. juna po ceni od $9.99. Biće i Nintendo 3DS verzije mesec dana kasnije, 12. jula.

 

Drugi najavljeni naslov, Azure Striker Gunvolt: Striker Pack, sadrži dve igre koje su prvobitno izašle za 3DS: Azure Striker Gunvolt i Azure Striker Gunvolt 2. To su brze side-scrolling akcione igre u kojima junakinje pevaju preko 20 pesama tokom igranja! Switch verzija će imati nove opcije i dodatni sadržaj kako bi nudila kompletno izdanje ovih igara. Zahvaljujući jačem hardveru, Gunvolt na Switchu će sada prvi put biti u 60fpsa, imaće podršku za HD vibraciju i Switch Pro Controller a biće besplatno uključen i sav DLC sadržaj kao što su dodatni nivoi, modovi i pesme. Ovaj paket zlazi 31. avgusta a cena još nije poznata.