Metal Gear Solid franšiza taktičkih akcionih igara Hideo Kojime je u zadnje tri decenije uz pomoć svoje unikatne priče, holivudske prezentacije i zabavnog gameplay-a oko sebe okupila milione fanova širom sveta, uključujući i režisera Jordan Vogt-Roberts-a koji se davno zakleo da će jednog dana napraviti ekranizaciju ove veoma komplekse igračke priče. Posle nekoliko godina dokazivanja sa svojim filmovima (među kojima se odvaja blockbuster Kong: Skull Island iz 2017. godine), on se punom parom bacio na razvoj MGS projekta zajedno sa holivudskim gigantom Sony Pictures.

Iako i dalje ne znamo kada će ovaj projekat krenuti sa snimanjem i stići na velike srebrne ekrane, glavni glumac je odabran! Bandanu legendarnog Solid Snake-a će obući niko drugi nego Oscar Issac, glumac sa poreklom iz Gvatemale koji se tokom zadnjih par godina uzdigao u jednog najpoznatijeg glumca Holivuda.

Više detalja o ovom projektu nije objavljeno, i smatra se da će film teško naći brzi slot za snimanje zbog gustog rasporeda Oscar-a u njegovim ranije najavljenim projektima. U nastavku možete pogledati kako se režiser Jordan Vogt-Roberts pre dve godine nadao da će preneti na ekran ovu veligu gaming franšizu: