Megakorporacija Meta je danas javno predstavila dugo čekanog naslednika VR kacige Meta Quest 2 koja se u zadnje 3 godine prodala u preko 10 miliona primeraka i popularizovala VR softver kao nijedan drugi VR sistem do sada.

Ova nova verzija samostalnog VR sistema (koja u sebi ima pun set hardvera za bežični processing VR softvera bez pomoći kompjutera ili konzole) donosi drastično poboljšane rendering performanse, bolje ekrane, širi pogled na virtuelni svet, ugrađenu podršku za lako i brzo skeniranje prostora oko korisnika, optimizovan sistem za gledanje na stvaran svet oko korisnika, poboljšane kontrolere, automatsko praćenje položaja ruku (sa ili bez kontrolera), i drastično manje i lakše kućište koje će olakšati svima da duže ostanu u virtuelnim svetovima. Kao i prošli headset, ova nova kaciga će moći opciono da ostvari konekciju sa PC-om preko kabela ili bežične konekcije i tako omogući igračima da iskuse sav VR softver koji je napravljen specifično za PC platformu (uključujuči i SteamVR naslove).

Meta Quest 3 stiže u prodaju 10. oktobra po ceni od 500 dolara za verziju sa 128GB lokalne memorije i $650 za 512GB lokalne memorije.