Electronic Arts-ova Medal of Honor franšiza je davnih dana bila odgovorna za popularizaciju žanra vojnih “cinematic” FPS igara (koju je najbolje iskoristio Activision-ov Call of Duty), ali poslednji deo ove poznate franšize se pojavio i spektakularno pokleknuo sada već davne 2012. godine. Posle cele konzolne generacije pauze, EA je najzad spreman da ponovo počne da eksperimentiše sa ovim IP-om, odrešivši ruke Respawn Entertaimentu da naprave novu FPS igru kakvu su dugo zamišljali.

Novi Medal of Honor projekat će naime biti potpuna VR igra sa do sada najvećim budžetom koji je stigao na Oculus VR platformu. Respawn planira da napravi veoma realističan sistem upravljanja, detaljnu grafiku koja daleko nadmašuje sve MoH igre (jedno odelo karaktera u igri troši više memorije nego veličina kompletne prve PS1 MoH igre), i širok spektar lokacija koje ćemo moći “lično” da posetimo unutar VR kacige. Za sada je poznato da će igra obraditi period tik pre dana D, iskrcavanje na jednu od D-Day plaža, kao i okršaje u planinama norveške. Spominju se i sekvence vožnje motorcikla i poseta WW2 podmornici.

Datum izlaska igre Medal of Honor: Above and Beyond na Oculus Rift platformi za sada nije poznat, ali skoro sigurno će stići u naše ruke pre kraja sledeće godine.