Knockout City postaje free-to-play nakon što je Velan Studios objavio da će EA napustiti ulogu izdavača i da će tu odgovornost od 1. juna preuzeti na sebe.

Iz ovog razloga će peta sezona, koja počinje 1. marta, biti siromašnija po pitanju novog sadržaja. Ne očekuje se novi Brawl pass, kao ni nove mape, lopte, kozmetički itemi i sl.

Velan Studios takođe tvrdi da je nedostatak sadržaja samo privremen i da će se stvari vratiti u normalu na stratu 6. sezone.

Naravno, lojalni igrači koji su već kupili igru neće ostati uskraćeni već će biti kompenzovani in-game bundleom koji će se sastojati od ekskluzivnih kozmetičkih itema, XP boostova i 2000 Holobuxa.

“Poprilično smo uzbuđeni činjenicom da će naša igra biti dostupna potpuno besplatno milionskom auditorijumu”, navodi se u zvaničnom saopštenju.

“Ne bi uspeli da predstavimo Knockout City širokoj javnosti bez podrške koju nam je pružao EA, ali sada kada prelazimo na free-to-play model, prirodan sled događaja jeste da preuzmemo izdavačku dužnost i kako bi bolje sarađivali sa našom komunom.”

Knockout City je trenutno dostupan na PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Microsoft Windows, Nintendo Switch i PlayStation 5 konzolama.