Sony je danas održao javnu prezentaciju u Tokiju gde su predstavili svoje planove o budućem igračkom softveru na PS4, PS Vita i PlayStation VR sistemima. Prethodnih par godina ove precentacije su imale veći broj video igara koje bi zainteresovale zapadnu publiku, ali ovogodišji šou ipak nije imao takvu formu. Velika većina igara koja je prikazana bila je uglavnom orijentisana samo za igrače iz Japana.

Od igara koje bi zainteresovale našu publiku izdvajamo vesti da je NiOh odložen na 9. februar, Nier: Automata će stići tek 23. februara, a Final Fantasy XV koji stiže u prodaju na samom kraju novembra će u Japanu imati i specijalno izdanje – PS4 Slim paket sa ekskluzivnim dizajnom kućišta konzole. Od novih PS4 igara vredi pomenuti najnoviju Gundam Versus igru (čija franšiza ove godine slavi 15 godina postojanja), novi Earth Defence ForceMusou Stars (među čijim karakterima će se naći neki od najpoznatijih Koei Tecmo likova, kao što je Ryu Hayabusa iz Ninja Gaiden serijala) i Re:Link – novu akcionu JRPG igru studija Platinum Games koja predstavlja nastavak na uspešnu mobilnu RPG igru Granblue Fantasy.  Hideo Kojima se pojavio na kratko i u veoma kratkim crtama pričao o svojoj novoj igri Death Stranding. Potvrdio je da će ovo biti akciona open world igra, da će u gameplay-u težiti da poveže igrače jedan sa drugim, i da će igra imati online komponentu.

PlayStation VR je takođe dobio svojih pet minuta sa najavama novih multimedijalnih servisa (gledanje koncerata, muzičkih video spotova, turističkih destinacija i sličnih predela unutar VR-a), poznata igra Summer Lesson dobila je detaljniji opis izvođenja, a aplikacija Anywhere VR omogućava korisnicima PSVR-a da se prebace u mirne predele gde se mogu opustiti. Sony je takođe objavio početak njihove inicijative prenosa TV sportova na PlayStation konzolama (za sada će ovo biti dostupno samo u Japanu), kao i formaciju nove PlayStation divizije u kojoj će se praviti i distribuirati isključivo igre za mobilne uređaje.

Sve u svemu Sony nije prikazao ništa ludo na ovom Tokyo Games Show-u što se tiče video igara, ali gust raspored izlaska novih naslova u sledeće pola godine će im pomoći da na tom tržištu ostvare dobar uspeh. Što se zapadne publike tiče, ništa novo nismo saznali o najpopularnijim igrama. Ostaje nam samo da čekamo FF15 ovog novembra i navalu par većih igara sledećeg februara (Persona 5, NiOh i Nier: Automata).