Posle malo sporijeg starta rasta PS4 kataloga sa novim ekskluzivama u prve dve godine na tržištu (mnogi bi rekli da se to desilo jer je Sony previse igara izdao 2013. godine na PS3 konzoli), najjača kućna konzola na svetu je najzad zaista počela da dobija redovan priliv naslova koji se ne mogu zaobići. Horizon Zero Dawn iz studija Guerlla Games definitivno predstavlja jednu takvu igru!

Smeštena u daleku budućnost u kojoj apokalopsa naše civilizacije predstavlja davno zaboravljenu prošlost, Horizon Zero Dawn prati avanturu mlade ratnice Aloy koja kreće u potragu za misterijama ne samo sveta kojem vladaju raznovrsna robotska bića već i tajni vezanih za njeno poreklo. Prelepo realizovan svet sa grafikom koja obara sa nogu i odličan miks akcionih RPG gameplay sistema koji su pozajmljeni (ali na svu sreću i dobro sklopljeni u celinu koja je veoma dopadljiva i unikatna) od igara kao što su Tomb Raider, Mass Effect, Far Cry 3 i drugih čine ovu open world igru nezaobilaznom. Svetski mediji su već javili svoje veoma pozitivne impresije o ovoj najnovijoj PS4 ekskluzivi (koja odlično izgleda i radi na moćnijoj PS4 Pro konzoli), a redakcija EmuGlx-a se već uveliko sprema da vam što brže prenese utiske o punoj verziji ove igre.

U sledećim danima na stranicama EmuGlx-a možete očekivati detaljne izveštaje o ovoj igri, uljučujuči pun opis, taktike za lakše igranje kao i video snimke. Do tada uživajte u prvim slikama koje smo uhvatili.