Posle fenomenalnog uspeha koji je napravila njihova prva igra, studio Team Cherry je upravo objavio svoje planove oko direktnog nastavka igre Hollow Knight.

Hollow Knight: Silksong će pratiti novog protagonistu Hornet koja se oslobobađa od svojih tamničara i kreće u istraživanje nepoznatog kraljevstva prepunog stotinama vrsta novih protivnika i boss-ova. Opremljena novim oružjem, mogućnostima kretanja i drugim moćima (uključujući i novi “Silk Soul” new game+ mod), Hornet će igračima ponuditi novi vid platformerskih i akcionih izazova unutar fantastično audio/vizuelno realizovanog sveta bubica.

Originalno zamišljen kao DLC, Silksong je rastao sve do tačke kada je tim odličio da on postane punokrvni naslednik originalnog Hollow Knight-a. A pošto je taj DLC bio obećan kao besplatni dodatak svim Kickstarter backerima stare igre, Team Cherry je potvrdio da će svi oni dobiti Silksong potpuno besplatno.

Hollow Knight: Silksong za sada nema tačan datum izlaska, ali već je poznato da će igra prvo izaći na PC (Windows i Linux) i Nintendo Switch platformama, a da će verzije za PS4 i Xbox One kasniti.