Samo tri nedelje posle prve gameplay premijere dugo čekanog nastavka iz Halo franšize, Xbox i studio 343 Industries su potvrdili da Halo Infinite ipak neće biti deo premijere Xbox Series X konzole ovog novembra. Iako je rad na ovom naslovu počeo pre 5 godina, i prvi marketinški snimci krenuli da bude maštu igračima pre dve godine, tim je bio primoran da odlože ovu igru na nepoznati vremenski period u 2021. godini.

Halo Infinite cilja da postane prva open world igra u ovoj franšizi, dajući šansu igračima da istražuju ogromnu površinu polu-uništenog Prstena u dobu tik posle velike bitke koju je čovečanstvo izgubilo. Igra cilja da ponudi ogromnu centralnu kampanju, velik spektar sporednih zadataka i MP sekciju koja je nedavno potvrđena da će biti besplatna za sve Xbox i PC igrače.

Sudećo po rečima oficijelnog Halo Infinite blog-a, igra je odložena da bi developeri imali više vremena da rade na igri, prilagode se novom načinu rada u dobu koronavirusa, i zbog uticaja drugih neimenovanih faktora. Iako to oni nisu otvoreno komentarisali, prošle godine je projekt bio uzdrman gubitkom režisera igre, a nedavni gameplay trejler je izazvao mnoge burne reakcije zbog očiglednog nedostatka “wow” faktora koji se traži kod svake nove nextgen igre.

Sa gubitkom ovog velikog naslova, Xbox Series X konzola će ovog novembra biti lansirana bez ijedne velike interne Xbox igre.

Punu vest odlaganja igre možete pročitati ovde.