Odmah posle premijere paketa Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition na konzolama i PC-u, Rockstar je uklonio ova tri naslova sa njihovog internog PC launchera, time efektivno zabranivši PC igračima da zaigraju ovaj naslov bilo da su planirali da ga kupe ili su ga vec platili. Razlog uklanjanja ova 3 remastera iz opticaja je potreba za dodatnim radom na igri, kao i navodno, uklanjanju određenih fajlova iz instalacije (skoro sigurno starih pesama za koje studio i izdavač nisu ponovo platili licencu).

Podsetimo se, reizdanja tri GTA igre sa PS2 konzole (Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto: Vice City, and Grand Theft Auto: San Andreas) su stigla na sve nove platforme preko portovanja stare Android verzije igre, koja je sada adaptirana unutar Unreal Engine-a. Ovo izdanje je odmah na svojoj premijeri “dočekano na nož” od strane igrača koji su odmah primetili mnogobrojne bug-ove i loše portovane delove igre od kojih se najviše izdvaja novi vizuelni dizajn i cela atmosfera igara.

Rockstar se nada da će Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition brzo biti vraćen na PC, gde je ova igra dobila najniži user Metacritic score u istoriji ovog sajta. U međuvremenu, PC i konzolni igrači više nemaju opciju da kupe stare GTA igre sa digitalnih radnji, a naravno, Rockstar je i zabranio korišćenje starih GTA modova u novim remasterima.

Pogled na tehničko stanje ovih novih remastera možete pogledati u detaljnom opisu YouTube kanala Digital Foundry.