Jedna od najočekivanijih igara iz 2020 godine će pored tradicionalnih kućnih gaming platformi raširiti svoja krila i na cloud-u. Tokom Gamescom 2019 sajma, poljski studio CD Projekt Red je najavio da će Cyberpunk 2077 postati deo ponude Google Stadia cloud gaming platforme koja će krenuti sa radom ovog novembra (sama igra izlazi na proleće).

Ovaj potez će omogućiti igračima koji nemaju jaku PC konfiguraciju ili kućnu konzolu da direkt iz njihovog desktop ili laptop browsera, diretkno sa TV-a ili podržanih telefona i tableta, upale 4K verziju ove grafički veoma intezivne igre. Pošto se Stadija napaja sa veoma jakim PC hardverom, svaki korisnik Stadije će dobiti pristuzp igri koja izgleda prelepo i radi gde god imate pristup brzoj Internet konekciji.

Google Stadia kreće sa radom ovog novembra u podržanim zemljama, i tražiće od igrača da redovno kupuju igre koje bi hteli da igraju. Svaki korisnik će imati besplatan pristup 1080p60 stream-u (dostupno tek tokom 2020), a pretplatnici Stadia Pro servisa će dobiti podršku za 4K60 stream i pristup besplatnim igrama koje će Google lagano dodavati. Prva od njih je puna verzija Destiny 2 igre sa svim ekspanzijama.

Cyberpunk 2077 će stići prodaju 16. aprila 2020. godine na PC, PS4, Xbox One i Google Stadija sistemima.