U danima pre početka svakog E3 sajma, Internetom redovno kreću da se šire glasine o novim projektima koji će uskoro biti predstavljeni javnosti. Ovo se dešava ili zbog toga što su izdavači video igara krenuli da ih tajno prikazuju novinarima u organizovanim sastancima pre početka sajma (ovogodišnji tajnoviti “Judges Week” je već bio održan), zbog slučajnih curenja podataka (kao prošlogodišnji kompletan leak Bethedsdinih igara od strane sajta Wallmart Canada), ili jednostavih glasina koje se pojave od niotkuda.

Naš favorit za najbolji ovogodišnji gaming rumor nam dolazi iz Japana. On govori da je poznati japanski studio FROM Software odavno vredno radi na novoj Vikingškoj open world RPG igri za izdavača Bandai Namco-a pod imenom “Great Rune” u kojem će igrač dobiti zadatak da poseti sedam kraljevstava i tamo porazi svih sedam kraljeva. Legendarni pisac fantastike George R.R. Martin je objavio javno da je radio kao konsultant na nekoj Japanskoj igri, a glasine glasno govore da je ta igra upravo ova.

Ako se glasine ispostave tačnim, Great Rune će biti predstavljen javnosti za svega par nedelja na Microsoft-ovoj E3 2019 prezentaciji.