Pre 11 godina Codemasters je u javnost pustio jednu od najboljih arkadnih voznji izdatih tokom PS3/X360 generacije konzola. Race Driver: Grid (ili jednostavno samo Grid) je sa sobom doneo zabavan sim-cade gameplay (arkada koja je pokusavala da emulira izgled i osecaj vožnje brzih automobila), veoma impresivnu fiziku uništenja automobila, kao tada unikatan gameplay element koji je do danas bio iskopiran u mnogim vozačkim igrama – mogućnost vraćanja vremena unazad! Dobra singleplayer kampanja i zabavni MP su omogućili Codemasters-u da u narednim godinama idaju jedan arkadni nastavak (Grid 2, 2013) kao i spinoff koji je bio mnogo više orijentisan na ozbiljniju simulacionu vožnju (Grid Autosport, 2014), ova igra će pre kraja godine stići na Nintendo Switch i Android!).

Najnoviji deo ove franšize se vraća svojim arkadnim korenima, i predstavljaće “reboot” originalne igre. U danas izdatom trejleru možemo videti da developeri ciljaju da osveže grafiku što bolje mogu, na asfaltu su prikatani mnogi GT3 i GTE modeli, a jedina prava vest o igri koju smo dobili je da je na njoj kao konsultant radio i bivši F1 vozad Fernando Alonso.

Novi Grid će stići u prodaju 13. septembra ove godine na PC,  PS4 i Xbox One sistemima, a više detalja o njoj ćemo saznati za svega par nedelja na ovogodišnjem E3 2019 sajmu video igara.