NOVOST: Direktor igre Hajime Tabata je u video obraćanju fanovina objasnio da je FFXV gotov, ali da se tim odlučio da odloži igru na 29. novembra da bi integrisali poveći day 1 patch u igru i time ponuditi “kompletan paket” svim igračima. 

ORIGINALNA VEST: Preko Interneta se ovih dana šire glasine da će dugo čekani Final Fantasy XV biti odložen još jednom!

Igrački blog Gamnesia je javio ne samo da će igra biti pomerena sa 30. septembra na 29. novembar, već su ponudili i fotografski dokaz u kojem se jasno prikazuje novo uputstvo za radnike američkog lanca prodavnica Gamestop kako da sa novim stikerima isprave datume izlaska igre na promotivnim materijalima koji su već postavljeni u mnogim radnjama.  Poznati gaming blog Kotaku je takođe javio da su od svojih izvora čuli slične vesti. Ako se zaista ispostavi da je ova vest tačna, to bi utrljalo dodatnu so na rane igrača koji su preko 10 godina željno čekali da se ova igra najzad pojavi u prodaji u bilo kojoj svojoj formi.

Podsetimo se, Final Fantasy XV je bio prvi put predstavljen javnosti tokom E3 2006 sajma pod imenom Final Fantasy Versus XIII kao deo multimedijalnog projekta “Fabula Nova Cristalis” koji je imalo za cilj da oko FF13 igre napravi širok spektar sporednih igara i drugih manjih projekata.

Posle mnogo godina stagnacije i rada Versus XIII tima na drugim Square Enix projektima, došlo je do velikih promena. Direktor igre Tetsuo Nomura je otišao da radi na novim projektima kao što su Kingdom Hearts 3 i nadgledanje Final Fantasy VII Remake-a, a Versus XIII projekat je dobio novi život tek na leto 2012. godine sa dolaskom novog režisera Hajima Tabate koji se dokazao sa dobrim radom na Final Fantasy Type-0 igri na PSP-u (i kasnijim PS4 portom). Tabata je doneo mnoge promene igri, menjajući priču, karaktere, vizuelni still igre i pomerajući jedan deo priče igre u visokobudžetni animirani CGI film kojeg je napravio odlični Square Enix-ov interni tim za pravljenje CGI animacija “Visual Works” (isti tim koji je bio odgovoran za CGI film Final Fantasy: The Spirits Within iz 2001. godine). Na E3 sajmu 2014. godine je Versus XIII projkat preimenovan u Final Fantasy XV. Posle duge promotivne kampanje i nekoliko demoa koju je javnost mogla da isproba na PS4 i Xbox One konzolama, datum izlaska Final Fantasy XV je najzad bio postavljen na 30. septembar na PC, PS4 i Xbox One platformama.

Redakcija EmuGlx-a će nastaviti da vas obaveštava o vestima vezane za ovu dugo čekanu JRPG igru.