Sledećeg meseca Final Fantasy Type-0 dolazi i na PC! Nakon originalnog izdanja u Japanu na PSP sistemu 2011. i HD remake-a za PS4 i Xbox One ove godine, PC igrači će dobiti možda i najbolju verziju ovog neuobičajenog JRPG-a (ovde možete pročitati naš opis). Type-0 u verzija za STEAM neće biti običan port već će doneti mnoga grafička unapređenja, bolje rešenu kameru za vreme borbi (verovatno optimizovau za miš?), STEAM achievemente, trading cards mini igru, kao i mogućnost hvatanja dinamičkih screenshotova. Među grafičkim unapređenjima nalazi se i povećana količina krvi, jer naravno prva asocijacija na Final Fantasy je krv na sve strane.

“Razvijanje Final Fantasy Type-0 za STEAM dalo nam je mogućnost da u potpunosti realizujemo našu originalnu viziju igre, u ovom obogaćenom iskustvu ekskluzivno za PC igrače” rekao je Hajime Tabata, autor igre.

Nova ljubav između Square Enixa i PC-a odnosno Valve-a se ne završava tu, pre-order bonus za sve koji kupe Type-0 na STEAM-u pre 18. avgusta biće Master Chocobo-a kao courier i Moogle (Class Zero) kao ward u DOTA 2, kao i ekskluzivni Final Fantasy Type-0 HD loading ekran. Da, dobro ste pročitali Final Fantasy maskote stižu i u DOTARU dvojku! Da. I mi smo oduševljeni isto! Nadamo se samo da će se PC verzija prodati dobro i dodati još na 1 milion do sada prodatih primeraka, što bi trebalo da ohrabri Square Enix da napokon najavi i Final Fantasy XV za PC!

Type-0 PC DOTA

Screenshotovi iz PC verzije