Internet detektivi koji vole da istražuju sakrivene sistemske fajlove sa kojima obični korisnici nemaju kontakata su opet pronašli par skrivenih podataka o novim igrama koje još nisu najavljene. Ovaj put, u pitanju su podatci koji su procureli sa servera PC digitalne radnje Epic Games Store koja agresivno izbacuje (često kao vremenske ili potpune eksluzive) mnoge video igre velikih izdavača.

Prva tako pronađena igra je Final Fantasy VII Remake koju je Square Enix davno najavio da će izaći na PC-u, ali je godinama u promocijama bila spominjana samo konzolna eskluzivnost na PS4 i PS5 platformama. Prvo pojavljivanje ove igre na nekoj PC radnji verovatno znači da ćemo verovatno do kraja ove godine (6 meseci posle premijere PS5 verzije igre FF7 Remake Integrade) moći zaigrati ovaj odličan akcioni jRPG naslov na jakim PC konfiguracijama.

Druga igra je Alan Wake Remastered, novo izdanje ambiciozne psihološke horor akcione igre studija Remedy Entertainment koje je posle burne produkcije (inicijalno kao open world igra) stigla u prodaju davne 2010. godine eskluzivno na Xbox 360 konzoli. 2012. godine je igra dobila svoj oficijelni PC port, a sa dolaskom igre Control, Remedy je najzad pokrenuo svoj “povezani univerzum” koji obuhvata Alan Wake i koji će biti proširivan u narednim godinama.