Square Enix je svoju ovogodišnju E3 2019 prezentaciju otvorio sa svojom najočekivanijom igrom! Tokom dvadesetak minuta gde su bila prikazana dva trejlera, vizuelni opis borbenog sistema i prikaz dugačke bitke protiv prvog Boss-a, dobili smo mnogo više informacija o samoj igri.

Producent Yoshinori Kitase i direktor igre Tetsuya Nomura su javnosti stavili do znanja da sa Remake-om žele da igračima ponude “definitivnu” verziju Final Fantasy VII igre, koja će ujedno poslužiti kao savršena početna tačka za milione novih fanova koji žele da se upoznaju sa ovim univerzumom i njegovim dopadljivim likovima. Zbog detaljnosti rada kojeg ulažu u ugri, prva Final Fantasy VII Remake igre će stići na čak dva puna Bluray diska i u sebi će sadržati dramatično proširen sadržaj unutar distopijskog grada Midgard-a.

Borbeni sistem igre je veoma akcioni i posvećen je direktnim komandama koje igrači moraju aktivirati (znači bez dugačkih držanja dugmadi kao u Final Fantasy XV), a pored real-time sukoba igrači mogu i usporiti vreme kada god žele da potroše svoje ATB poene na specijalne poteze, magije ili korišćenje itema.

Developeri nisu pojasnili sa koliko delova žele da ispričaju celu FFVII priču, mada jasno su napomenuli da će ova prva igra u sebi imati dovoljno materijala za jednu punokrvnu JRPG igru iako u suštini pokriva sadržaj samo prvog diska originalne igre.

Final Fantasy VII Remake stiže u prodaju 3. marta 2020. godine samo na PlayStation 4 konzoli.