Ostalo je još samo mesec dana do početka najveće igračke konvencije na svetu E3 2018, a prvi detalji već počinju da stižu.

Electronic Arts je sebi već obezbedio prvi slot za svoju press konferenciju, a ovih dana svoj šou su potvrdili i Bethesda i Square Enix (koji je svoju poslednji medijski event imao na E3 2015 sajmu kada su javnosti predstavili Nier Automatu, Lara Croft Go kao i dali launch datume za nekoliko svojih velikih igara).

Velike gaming radnje su počele u svoje sisteme da ubacuju web stranice za igre koje će biti predstavljene na sajmu (Američki Gamestop je dodao 15 stranica za nove Nintendo Switch igre), a imamo i njihovu potencijalnu prvu ovogodišnju grešku. Američki lanad prodavnica Walmart je na svom sajtu objavio stranicu za Rage 2, nastavak ne baš tako uspešne FPS igre od studija iD Software. Da je Bethesda ćutala o ovome mnogi bi pomislili da je ovo samo bezlazlena greška, ali nasuprot, nekoliko ljudi vezanih za ovog izdavača i developerea su počeli da komentarišu ovaj leak, što je uverilo neke online igrače da ćemo možda i dobiti ovaj neočekivani nastavak.

Bioware developeri su potvrdili da vredno radne na spremanju novog  demoa za Anthem, a već odavno znamo da će DICE biti posvećen svojoj novoj igri Battlefield V koja će nas baciti na ratišta Drugog Svetskog Rata. Ranije smo naravno već preneli vest da CD Projekt Red i Remedy spremaju nove igre.

Redakcija EmuGlx-a će naravno blisko propratiti E3 2018, a u narednim nedeljama sigurno možemo očekivati mnogo novih vesti i najava koje će pokušati da ugrabe pažnju javnosti pre nego što na scenu stupe najveći gaming izdavači zabavnog softvera.