Metal Gear Solid franšiza je tokom svoje duge istorije bila posvećena mnogim zanimljivim temama i istraživanju posledica naših dela, ali njen poslednji deo Metal Gear Solid V: The Phantom Pain je u sebi (pored tema obsesije, posledica psihičkog bola koji nikad ne prestaje i rasne osvete koja napaja dela budućih genearcija) takođe imao i gameplay sistem u kojem su sami igrači mogli da sami učestvuju u temi razoružanja. Svaki igrač je tokom kampanje imao mogućnost pravljenja nuklearnih bojevih glava, ali i opcije da se te nuklearke razmontiraju. U slučaju udruživanje SVIH igrača sa jedne platforme bi dovelo do specijalne animacije koja najavljuje početak nuklearnog mira.

Zbog komplikovanog i individualnog ponašanja igrača širom sveta, ovakav potez ujedinjenja je do sada bio maltene nemoguć, ali PlayStation 3 igrači su ovog ponedeljka učinili nemoguće! Svi su razmontirali svoje nuklearke, dajući šansu Master Miller-u da u specijalnoj animaciji najavi početak novog doba čovečanstva. Ostaje nam još samo da vidimo koliko dugo će ovaj mir u virtualnom svetu MGSV da potraje.

Ova specijalna animacija je pre par godina bila slučajno aktivirana kod PC Steam igrača, ali developeri iz Konamija nisu bili sigurni kako se to desilo jer je i dalje bilo dosta igrača koji nisu demontirali svoje nuklearke. Ovo je prvi put da je ovaj događaj ostvaren poštenim zalaganjem cele PS3 MGSV zajednice.