Danas je Nintendo najavio svoji novi uređaj, Nintendo Switch Lite. Ovo je prvi redizajn konzole od izlaska prošle godine. Nintendo Switch Lite je dizajniran isključvivo za igranje u Handheld modu, bez povezivanja sa TV-om. Pored toga, tu je još par promena koja razlikuje ovaj model od launch konzole kao što su, veća baterija za oko 30%, Unibody dizajn, što znači da nećete moći da skinete Joyconove sa konzole, kao i nedostatak RumbleHD opcije.

Sve navedene ”mane” su ustvari prednosti za jedan uređaj i potrebe igrača koji bi koristili konzolu. Pored toga, Switch Lite će imati početnu cenu od $199, što je i više nego prihvatljivo za ovakav uređaj, a cilja na to da totalno zameni 3DS/2DS portabilne konzole.

Još neke karakteristike su 5.5” ekran rezolucije 720p, redizajnirani D-Pad (napokon), kao i činjenica da dolazi u razne boje koje su ponuđene odmah u pre-orderu. Što se tiče hardwarea u ovom uređaju, on ostaje apsolutno isti kao u launch konzoli, što i nije toliko loše za jednu full portable konzolu kakva će biti Nintendo Switch Lite. Drugi joyconovi se mogu povezati u Tabletop modu ali bi vam naravno za njihovo punjenje bio potreban Joycon Charger Grip jer ih ne možete povezati na ovoj verziji konzole.

 

Ova konzola jasno cilja na publiku koja nikada nije niti je planirala da povezuje svoju Switch konzolu na TV, nego je više koristila kao vernog saputnika u svakom trenutku kada bi izašli iz kuće, iliti kao konzolu koja je tu da bi se igrala u krevetu kada je TV zauzet od strane drugih članova vaše porodice.

Nintendo Switch Lite nam dolazi već 20. septembra ove godine i moći ćete da ga nabavite u tri boje kao i u nekoliko Limited Edition izdanja.