Dugo čekani nastavak jednog od najprijatnih iznenađenja prošle generacije konzola će za samo pola godine stići na PC, PS4 i Xbox One! Iako je studio Arkane sa prvom Dishonored igrom uspeo da napravi fenomenalnu adaptaciju legndarnog Thief-a koja je umesto samo stealth-a podržavala i dosta drugih načina igranja (potpuna akcija, korišćenje magija, rešavanje misija dijalozima i sl), nastavak će se potruditi da igračima ponudi drastično više opcija u potrazi dvoje glavnih likova da povrate tron Dunwell-a. Da, u Dishonored 2 igri će igrači moći da upravljaju ili Corvo-om koji će u svom arsenalu dobiti još više magija i sposobnosti ili princezom Emily Kaldwin koja ima svoj totalno dručiji set magija. Igra neće podržavati coop, ali će igrači moći da biraju kojim likom će upravljati. Okruženje igre je takođe dobilo veliku promenu, tako da će igrači veliku većinu vremena provesti u primorskom gradu Karnaca.

Novine koje su deo igre su mnogobrojne a ovde ćemo izdvojiti samo par njih – poboljšan AI, mogućnost korišćenja stražara za žive štitove, glavna baza operacija glavnih likova je brod na vodi, onesvešćeni ili mrtvi stražari se mogu staviti u krevete tako da njihove kolege ne bi reagovale na njihov nestanak,  a Corvo sada može direktno da ubije nekoga samo koristeći teleport magiju (čak i kroz prozore). Tim iz Arkane-a još ne želi da komentariše da li će igra podržavati modove.

Prvi pogled na gameplay Dishonored 2 igre ćemo moći da pogledamo na predstojećem E3 sajmu gde će izdavač Bethesda imati svoj medijski event. U međuvremenu, podsetimo se odličnog CGI trejlera sa kojim je igra najavljena prošle godine: