Discord voice chat je upravo stigao na Xbox konzole! Za sada samo kod igrača koji su deo “Insajder” beta test grupe, a uskoro i kod svih redovnih igrača.

Xbox i PlayStation konzole su do sada koristile samo bazičnu integraciju sa Discord-om, popularnim servisom za tekstualni, voice chat i deljenje uživih video snimaka preko modernizovanih chat soba koje dosta podsećaju na stari dobri IRC.  Ali ono što je konzolama itekako falilo je ugrađena podrška za voice chat preko ove platforme koju milioni igrača koriste za lagodne razgovore tokom igranja. Jedna od velikih prednosti Discord-a je njegova lakoća korišćenja i mogućnost povezivanja igrača tokom crossplay igranja, kada različiti gaming operativni sistemi nemaju ugrađenu podršku da ostvare konekciju sa drugim platformama.

Procedura povezivanja Xbox igrača na Discord chat server nažalost nije direktna, i zahteva korišćenje mobilnog uređaja.

Igrači prvo moraju da povežu svoj Xbox nalog sa Discord app-om na svom iOS ili Android mobilnom telefonu (najlakše je to uraditi preko QR koda koja konzola napravi preko Parties & chats > Try Discord Voice on Xbox opcije). Kada na telefonu uđete u željenu voice chat grupu (na primer tokom crossplay igranja naslova kao što su Minecraft ili Halo Infinite), onda možete odabrati opciju “Join on Xbox“. Time će se aktivna chat sesija prebaciti sa telefona na samu Xbox konzolu i njene zvučnike i mikrofone koje tamo koristite. Ovaj sistem je dostupan ne samo na novim Xbox Series X/S konzolama, već i na starim Xbox One modelima.

PlayStation je najavio sličnu voice chat integraciju sa Discord-om, ali igrači će morati da sačekaju još da se ova saradnja finalizuje i dostavi igračima u nekom budućem firmware update-u.