Pre nego što se ovog juna fanovi Destiny 2 igre dokopaje poslednje velike ekspanzije The Final Shape sa kojom će tim iz Bungie-a završiti svoju veliku sagu “svetlosti i tame”,  milioni Guardian-a će prvo morati da odbrane poslednji grad čovečanstva od neprestanih napada vojske Witness-a. Ovo će biti tema novog besplatnog sezonskog događaja Into the Light koja će biti fokusirana na novi timski mod Onslaught, kao i mogućnost da se igrači opreme sa zaista odličnim aresnalom oružja iz duge prošlosti ove franšize.

Onslaught mod će po prvi put u istoriji Destiny serijala uzeti formu wave base/horde moda u kojem će grupa igrača morati da se brani od 50 talasa neprijatelja. Glavni cilj će biti odbrana centralnog postrojenja koje će se pomerati po redizajniranim multiplayer mapama, a tu je i opcija trošenje sakupljenih poena za kupovinu i pojačanje sposobnosti specijalnih odbrambenih sistema. Posle svakih 5 nivoa će igrači moći da preuzmu inicijativu i direktno napadnu neprijateljsku bazu u letećoj piramidi, a na svakih 10 nivoa ih čeka veliki boss.

Ova velika zabava će biti osnova novog sistema sakupljanja specijalnog oružja koje je Bungie nazvao “Harbrim Aresnalom“. U pitanju je dvanaest specijalnih oružja koje je Destiny community godinama smatrao za neke od najboljih u celoj igri. Mnoga od ovih oružja su ranije bili dostupni samo u endgame aktivnostima (Raid, Dungeon i specijalni eventovi), ali sada će oni biti besplatno dostupni svim igračima koji će moći da ih sakupe u nekoliko formi (fiksirane statistike sa ekskluzivnim crno-zlatnim skin-om ili potpuno random statistike koje će biti sakupljane preko post-boss kovčega unutar Onslaught moda). Neki od favorita koji će se moći sakupiti su bacač granata Foreberance, void machinegun Hammerhead, vortex mač Falling Guilotine i šampionski SMG The Recluse.

Into the Light će stići u ruke Destiny 2 igrača 9. aprila i trajaće sve do 4. juna i premijere The Final Shape ekspanzije.