Posle svega par  godina na tržištu, kooperativna akciona igra Marvel’s Avengers se sprema za penziju. Developeri iz Crystal Dynamic-a su potvrdili kraj njihovih napora da održe ovaj naslov u životu sa novim DLC paketima i dodatcima koji su bili planirani i promovisani za izlazak ove godine. Posle svoje burne premijere gde je javnost nije dobro dočekala, ova igra se nekoliko godina trudila da povrati interesovanje javnosti sa content ekspanzijama, novim gameplay modovima i herojima iz popularnog Marvel-ovog stripskog univerzuma

Sudeći po vestima iz njihovog bloga, Marvel’s Avengers je već danas stavljen na led i u rad neće biti pušteni mnogi DLC paketi koji su već bili najavljeni (među kojima se nalazi i heroj She-Hulk). Poslednji update igre v2.8 će izaći tokom meseca marta, i u sebi će sadržati Winter Soldier junaka kao i Cloning Lab Omega-Level Threat gameplay mod. In-game radnja za kupovinu kozmetičke opreme će tada biti prebačena u besplatni mod, a svi trenutno dostupni krediti će biti automatski konvertovani u in-game resurse.

I za kraj, status same igre je finalizovan. Već 30. septembra ove godine Marvel’s Avengers će biti skinut sa digitalnih radnji i uklonjen iz prodaje. Svi vlasnici igre će moći nastaviti igrati ovaj naslov bez problema na multiplayer serverima koji će ostati aktivni.

Tim iz Crystal Dynamics-a (koji je prošle godine prodat Embracer grupi) trenutno radi na dva projekta – reboot Tomb Raider franšize u Unreal engine-u i ispomoć Microsoft-u na novoj Perfect Dark igri.