Call of Duty franšiza je opštepoznata u svetu po ne samo po svojim holivudskim kampanjama već i odličnim online okršajima u tradicionalnim arenama i otvorenom prostoru u Battle Royale igrama. Ali sa svakom novom godinom, broj PC igrača koji koriste nedozvoljeni softver da bi pobeđivali u online mečevima je postao sve veći i veći, što je dovelo do situacije da je njihova pojava maltene postala normalna, uništavajući zabavu u bezbroj online mečeva. U zadnja dva talasa banovanja igrača koji su varali je obrisano 50 i 100 hiljada naloga, a tokom zadnjih par godina Raven Software je u svojim igrama obrisao čak preko 600 hiljada COD naloga koji su dokazano varali.

Ali Activision je spreman da podigne nivo zaštite na još veći nivo, i dovede ga u isti nivo kao mnoge druge PC online igre.

PC igrači će već sledećeg meseca dobiti podršku za Ricochet, novi zaštitni sloj napravljen unutar samog Activision-a koji će biti paljen zajedno sa COD Vanguard i Warzone igrama i koji će tražiti prisustvo nedozvoljenog softvera i igrača koji varaju (wallhacks, auto aim, nedozvoljeni radari i slično). Ova aplikacija/driver će zahtevati prisustvo kernel sloju operativnog sistema, što znači da će imati potpunu kontrolu nad celim PC-om, ali Activision uverava igrače da će ovaj sistem (kao i mnogi drugi slični koji se koriste u popularnim igrama drugih izdavača) poštovati privatnost igrača, biće fokusiran samo na pravilan rad COD klienta, tražiće bilo kakav trag nelegalne komunikacije sa COD serverima, i biće paljen samo tokom aktivnih COD sesija.

Zaštita igara sa kernel nivoom nadgledanja je opšteprisutna u modernim online PC igrama, kao na primer BattlEye u Blizzard igrama i Vanguard u Valorant-u.

Richochet je planiran samo za PC verziju igre.